Event ID 2003: Warning Perfomance Library

Pe sistemele instalate cu Windows 2000 Server sau Windows Server 2003 exista posibilitatea de aparitie in cadrul EventViewer a evenimentului cu ID-ul 2003 care poate avea urmatoarele descrieri:

The configuration information of the performance library “C:\WINNT\system32\w3ctrs.dll” for the “W3SVC” service does not match the trusted performance library information stored in the registry. The functions in this library will not be treated as trusted.

The configuration information of the performance library “C:\WINNT\system32\infoctrs.dll” for the “InetInfo” service does not match the trusted performance library information stored in the registry. The functions in this library will not be treated as trusted.

The configuration information of the performance library “C:\WINNT\system32\aspperf.dll” for the “ASP” service does not match the trusted performance library information stored in the registry. The functions in this library will not be treated as trusted.

2003-1

Problema semnalata este legata de instalarea ulterioara a serviciul de IIS si imposibilitatea de incarcare a contorilor de monitorizare pentru servicii atasate IIS datorita unor modificari aduse versiunii de ASP, acesti contori fiind marcati ca fiind untrusted.

Pentru remediere, pe masina care dezvolta aceste probleme se va rula Start->Run->Cmd->OK.

Se navigheaza in interiorul ferestrei de Command Prompt catre C:\Windows\System32 si se ruleaza apoi in functie de dll-ul care este raportat ca fiind untrusted comenzile urmatoare:

unlodctr w3svc
unlodctr msftpsvc
unlodctr asp
unlodctr inetinfo
lodctr w3ctrs.ini
lodctr ftpctrs.ini
lodctr axperf.ini
lodctr infoctrs.ini

Dupa rularea comenzilor este necesar restart-ul masinii afectate.

Tags: , ,

Eroare Browser: EventID 8032

Problema de mai sus se materializeaza prin aparitia in mod frecvent in cadrul Event Viewer pentru sistemele de operare Microsoft Windows Server 2003, a evenimentului 8032:

 

8032-EVT

Problema o reprezinta necesitatea Windows Server 2003 de a construi si a mentine lista de Master Browsers pentru reteaua din care fac parte. Un workaround pentru rezolvarea acestui eveniment consta in editarea cheilor de registri in vederea eliminarii necesitatii construirii acestei liste:

Acest lucru se realizeaza accesand Start->Run->Regedit->OK si navigand la cheia:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Browser

\Parameters\MaintainServerList

se modifica cheia de mai sus trecand de pe valoarea Yes pe valoare No:

8032-2-EVT

Aceasta modificare necesita repornirea serverului pentru aplicarea setarii.

Pentru alte detalii sau scenarii de troubleshooting se poate accesa: http://support.microsoft.com/kb/188305.

 

 

Tags: , ,

Copyright 2011 Hieroglyph Consulting - Toate Drepturile Rezervate
Companie | Termeni si Conditii | Sitemap | Blog IT | Contact